لمقادير: 1/4 كيلو عدس بجبة 4 أكواب ارز صلصة متسبكة بالثوم شطة مكرونة اسباكتى حوالى نصف كيس بصلة كبيرة محمرة الطريقة: يسلق العدس بمفرده فى اناء الى أن ينضج تكسر المكرونة الاسباكتى و تحمر فى الزيت ثم يضاف اليها الماء و الملح و الارز المغسول ( زى ما بتعملى الارز بالشعرية ) و تغلى ثم تخفض النار و تغطى الى ان تنضج و يكون العدس نضج ايضا ثم يغرف فى اطباق و يضاف اليه العدس و تضاف اليه الصلصة المتسبكة ( اما الشطة فتوضع فى الصلصة حسب الرغبة و يمكن الاستغناء عنها خاصة للاطفال ) و ترش البصلة المحمرة على الوجه و بالف هنا عليكم ملحوظة : ممكن اضافة حمص الشام المسلوق يزيد من قيمته الغذائية و يعتبر الكشرى المصرى لوحده علاج لانيميا الاطفال لانه غنى بالعدس اللىهو طبعا فى بروتين بنسبة عالية و كمان طعمه جميل جدا و مقبول و أطفالك حيحبوه باذن الله